Община Пловдив ще инвестира 270 000 лева в нов автопарк на различните звена в администрацията.  За последния месец са стартирали две обществени поръчки, а друга е завършена, като общо ще бъдат дадени над 270 000 лева за 9 нови коли.

Единият договор вече е подписан, като  за ОП „Паркиране и репатриране” са закупени три нови коли – „Дачи Докер ВАН” за общата сума от 82 000 лева или малко над 27 000 лева с ДДС за един брой автомобил. Колата е Евро 6 с 1,6 SCe – ECO – G двигател.

Другата поръчка е за 110 хиляди лева с ДДС за 5 фабрично нови автомобила – два за Общинска охрана, два за общинска полиция и един за „Социална политика”.   Изискванията към автомобилите са да са с бензинов мотор, минимум 80 к.с., да са ЕВРО 6 и стандартни екстри за този клас автомобили.

Най-голямата откъм стойност е поръка е един нов автомобил (6+1 места) за изпълнение на дейностите по проект Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма  „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021г.“ Финансирането е външно от гранта, обединен от Лихтенщайн, Исландия и Норвегия.

Прогнозната стойност на поръчката е за внушителните 80 000 лева без ДДС, а техническата спецификация е с огромни изисквания откъм екстри и модел. Освен 6 плюс 1 места, двигателят на автомобила трябва е дизелов, минимум 200 к.с, а работният обем на двигател 2000 см3.Задвижването трябва да е предно или 4х4, а екстрите са всички, които могат да се предлагат за този клас автомобил – цвят металик, лети джанти 18”, кожен салон,вентилирани предни седалки,камера за заден ход, навигационна система с 8-инчов тъч скрийн, мултифункционална камера, затъмнени стъкла и други.