Къща пропадна и на път да се срути в центъра на Пловдив, след като строители влязоха в съседния парцел. Сградата на ул. „Видима” 8 се е пропукала при изкопни дейности днес на обяд. Преди няколко седмици до нея е започнато строителство, като за целта са премахнати две къщи, които са били на калкан. Последвало е изкопаване в дълбочина. При, което е настъпило сериозно увреждане на съседната къща.

За щастие, по време на инцидента в къщата не е имало никой, като най-младият й обитател е бил излязъл.  В жилищната сграда живеят четирима души, които към този час са се изнесли на квартира, която е осигурена от инвеститора на новата кооперация, която ще се строи в съседство.

Няма никакви шансове къщата да оцелее, тъй като по нея има огромни пукнатини и вероятно е конструктивно компрометирана. Едната част на постройката се свлякла и се очаква съвсем скоро да падне.

Междувременно собствениците на къщата, която се намира от другата страна на срутващата се постройка са изключително притеснени, тъй като от това как ще се срути тази къща зависи съдбата на тяхната. Има риск при сериозно срутване да бъде засегната, хората и от нея са се изнесли от къщата.

На място дойде полиция, която обезопаси мястото с ленти, а съседи с подръчни материали са отцепили мястото около сградата.

Очаква са на терен да дойде РДНСК, която да напише констативен протокол за щетите и състоянието на къщата. При вина на строителя той ще трябва да укрепи къщата за своя сметка.