Близки и приятели на Виктор Василев и Тодор Бараков, загинали в зверското меле край Кадиево, излизат на протест пред Съдебната палата в Пловдив във вторник. В 8:00 часа утре семействата на двете момчета ще изразят своето недоволство относно наложената мярка за неотклонение спрямо виновника за мелето – Петър Маринашки и ще апелират за справедлив процес.

Мирният протест ще бъде под надслов :"Справедлива присъда, за смъртта на Тошко и Виктор!"

„Не мога да приема за нормално лице, което е шофирало под въздействието на наркотик, причинило е ПТП, с жертви две деца и две ранени такива, да не е задържано в ареста! Останах безмълвен! Неприемливо е на Петър Маринашки да му отнемат свидетелството за правоуправление, едва след като ангажирах медийното внимание, че управлява автомобил часове след катастрофата. Не е нормално, след като е установено, че е шофирал под въздействието на наркотик, той да е на свобода, срещу 2000 лева гаранция! Покрусен съм, защото очаквам справедливост и адекватно наказание за шофьора, който е причинил трагедията, а вместо това, той се разхожда свободно, срещу символична гаранция! Живея от дълго време в Париж и при подобно деяние във Франция, шофьорът няма да е на свобода, дори на етапа на досъдебното производство! И това не е само във Франция, а и във всяка друга цивилизована държава”, пише бащата на Тодор.

Петър Маринашки ще се изправи за първи път пред съда утре, в 9:30 часа. Той е привлечен за това, че  при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на 16 и 17 годишни момчета, както и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила смърт на повече от едно лице и средна телесна повреда на едно лице. 

Петър Маринашки, причинил мелето със загиналите младежи край Кадиево, седнал зад волана друсан