50 електрически тротинетки ще пусне българската компания Hobo тази седмица. Утре фирмата ще подпише меморандум за сътрудничество с Общината Пловдив, а от сряда те ще могат да се наемат.

Екологичният превоз е подходящ както за лежерна разходка, така и за пътувания с цел работни срещи, лекции, социални събития, туристическа обиколка на града. Същевременно с това електрическите тротинетки са решение и срещу замърсяването на въздуха в красивия град под тепетата.

Услугата стартира с преференциални условия за всички в Пловдив. В рамките на първия месец, вместо стандартната за София такса от 1.60 лева при ползване, всеки нов потребител на приложението може да кара без първоначална такса „Отключване”. След края на периода стойността за стартиране на тротинетката в Пловдив ще бъде 1 лв., a таксата на минута е 0.20 лв.

Те няма да могат се ползват по Главната улица и „Цар-Симеоновата градина”, като софтуерно ще се изключват и потребителите, ще трябва да ги бутат през тези пространства, тъй като е забранено от градските власти.