Здравните работници от пловдивската Инфекциозна клиника, които вчера получиха персонални премии от благотворителната кампания, организирана от TrafficNews, днес се обърнаха с писмо и благодарност към дарителите, които се включиха в акцията. Само за седмица фирми и граждани събраха сумата от 46 320 лева, която бе разпределена солидарно между 48 здравни работници,  които са на първа линия в битката срещу коронавируса. В навечерието на Великден всеки от работещите в клиниката получи по 965 лева като подкрепа за риска, който ежедневно поема. 

Ето и пълният текст на писмото: 

Скъпи дарители, 

Уважаеми г-н Апостолов - издател на TrafficNews,

В навечерието на най- светлият християнски празник- Великден, Вие направихте щастливи 48 здравни работници, служители в Инфекциозна клиника към УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив. 

За броени дни Вие дарителите и гласът на Пловдив - TrafficNews, сътворихте чудото, донесохте вярата и върнахте надеждата, че Доброто съществува, че за него няма почивен ден и то продължава да живее въпреки пандемии, въпреки бедствия. 

На повечето от нас трудовият стаж е преминал в Инфекциозна клиника и не си спомняме някой да е правил  това, което Вие направихте за нас. 

Изказваме искрените си благодарности на TrafficNews, на Вас, г-н Апостолов и на главния редактор на медията - Парашкева Иванова, която с несломимия си дух, ангажираност, безкрайна всеотдайност и усмивка  направи възможна възможна връзката с нас, а всички вие сътворихте заедно едно добро дело- дарителската кампания в полза на Инфекциозна клиника. 

Благодарим ви, че оценихте нашия труд и професионализъм, с които излязохме на първа линия, за да се борим с това заболяване, застрашаващо както нашето здраве, така и здравето на нашите  близки и всички, които обичаме. 

Благодарим Ви, че ни подкрепихте, в този труден за всички момент!

Благодарим Ви, че ни се доверихте!

Благодарим на TrafficNews и всички дарители за тяхната всеотдайност, за надеждата , която ни върнахте!

Благодарим Ви, че не ни изоставяте!

А ние , ще бъдем там - на първа линия, докато не се преборим!

Пожелаваме ви Светли празници и нека Доброто винаги живее"

Ние бдим над Вас!

Служителите на Инфекциозна клиника

Кампанията бе обявена на 8 април след серия наши публикации за условията, в които се лекуват пациентите и за самоотвержените усилия на персонала на болницата при първите сблъсъци със заразата. Тя ще продължи до края на извънредното положение.  Благодарение, на активната гражданска позиция на няколко пловдивски предприемачи и пловдивчани, които показаха своята съпричастност към работата на здравните работници, тези, които поеха първите удари на епидемията, бяха възнаградени за своята всеотдайност и поетите рискове. 

 

Кампанията продължава, като следващите набрани суми ще бъдат вложени в ремонт и оборудване на клиниката след края на пандемията. 

Ние гарантираме отчетност и прозрачност при изплащане на набраните средства. Информация за набраните средства и дарителите /които желаят/ ще бъде оповестявана регулярно в TrafficNews.  Правилата и процедурите, които следваме, гарантират 100% сигурност на дарените средства.

Да го направи ЗАЕДНО! Те лекуват нас, ние лекуваме Инфекциозна!

 Сметката на кампанията е : 

BG67BGUS91601004518500

БАКБ 

*Сметката е без такси, а всички постъпления ще бъдат дарени на персонала на Инфекциозна клиника и за ремонт и оборудване на клиниката. 

Всяка седмица TrafficNews ще информира читателите си за постъпилите дарения и ще съобщава имената на фирмите и физическите лица /с тяхно съгласие/, които ще помагат на болницата. 

Кои са дарителите и как бе разпределена събраната досега сума, вижте ТУК:

Направихме го заедно! 48 лекари, сестри и санитари от Инфекциозна получиха премии от дарителската кампания на TrafficNewsСамо в първата седмица пловдивчани събраха 46 320 лева, които бяха разпределени солидарно между медиците, които ежедневно са в риск