Седмица след старта на благотворителната кампания, организирана от TrafficNews в полза на Инфекциозна клиника в Пловдив, днес  48 лекари, медицински сестри и санитари получиха персонални премии в размер на 965 лева. Цялата сума, събрана до тук от дарения след обяваването на акцията, бе разпределена по равно между всички здравни работници, които са на първа линия в битката срещу коронавируса. 

Кампанията бе обявена на 8 април след серия наши публикации за условията, в които се лекуват пациентите и за самоотвержените усилия на персонала на болницата при първите сблъсъци със заразата. Тя ще продължи до края на извънредното положение.  Благодарение, на активната гражданска позиция на няколко пловдивски предприемачи и пловдивчани, които показаха своята съпричастност към работата на здравните работници, днес тези, които поеха първите удари на епидемията, ще бъдат възнаградени за своята всеотдайност и поетите рискове. 

Първите заразени в Пловдив се появиха в средата на март, по времето, когато голяма част от персонала на клиниката още не бе оборудван с необходимите предпазни средства. Днес, месец по-късно клиниката вече разполага със защитни костюми, маски, шлемове и очила, бяха закупени и допълнителни респиратори. Оборудван за отделен блок, в който ще бъдат настанявани най- тежките случаи. Но най-важни са хората, които всеки ден са в болницата. Здравните работници се нуждаят от нашата подкрепа, за да могат да бъдат до нас със своите знания и опит до края на пандемията. И трябва да ги опазим.  Затова в този изключително труден момент те трябва да знаят, че могат да разчитат не само на държавата, но и на цялото общество. Това е причината дарителската акцията да бъде насочена точно към тях. 

"Смятаме, че в един труден за всички момент, когато трябва всички да сме заедно и солидарни, не искаме да делим хората на лекари, санитари, медицински сестри. Всеки работещ в отделенията, в които има болни от коронавирус е еднакво застрашен и щом са там, те ежедневно рискуват своя живот и този на близките, с които живеят. Сумата, която нашата компания дарява, искаме да бъде разпределена по равно между всички" коментира издателят на TrafficNews Александър Апостолов на старта на кампанията. 

Волята на дарителите е изпълнена и сумата, която бе събрана за седмица - 46 320 лева, бе разпределена солидарно между 48 здравни работници. Списъкът със служителите* е съгласуван с ръководството на Инфекциозна клиника и началника доц. Олияна Бойкинова. Всеки от здравните работници е информиран за кампанията и е дал своето съгласие, за да получи определената премия. 

Кампанията е една от най- мащабните, реализирани в Пловдив, от началото на епидемията и е първата, насочена директно към болничния персонал. Тя се реализира благодарение на даренията на следните юридически и физически лица :

"Трафик СОТ" - 10 000 лв.

"Примекс" - 10 000 лв.

"ПИМК"  - 10 000 лв.

"Некст Лоджистик" -  10 000 лв.  

Веселин Георгиев - 1500 лв.

Николай Тодоров - 500 лв. 

Татяна Динкова - 300 лв. 

Симеон Иванов - 20 лв. 

Георги Желязков - 500 лв. 

Мария Горанова - 250 лв.

Ивайло Дамянов - 20 лв.

Илия Йорданов - 200 лв

Анонимен - 2 900 лв. 

Анонимен -130 лв.

TrafficNews благодари на всички хора с големи сърца, които в навечерието на най- светлия християнски празник повярваха в каузата и показаха, че могат да бъдат съпричастни. 

"Трябва да обединим усилията си и заедно като общество да преодолеем това изпитание. "Самодисциплина и съпричастност! Само така ще оцелеем!", каза първият излекуван в Инфекциозна клиника пловдивчанин. 

Кампанията продължава, като следващите набрани суми ще бъдат вложени в ремонт и оборудване на клиниката след края на пандемията. 

Ние гарантираме отчетност и прозрачност при изплащане на набраните средства. Информация за набраните средства и дарителите /които желаят/ ще бъде оповестявана регулярно в TrafficNews.  Правилата и процедурите, които следваме, гарантират 100% сигурност на дарените средства.

Да го направи ЗАЕДНО! Те лекуват нас, ние лекуваме Инфекциозна!

 Сметката на кампанията е : 

BG67BGUS91601004518500

БАКБ 

*Сметката е без такси, а всички постъпления ще бъдат дарени на персонала на Инфекциозна клиника и за ремонт и оборудване на клиниката. 

Всяка седмица TrafficNews ще информира читателите си за постъпилите дарения и ще съобщава имената на фирмите и физическите лица /с тяхно съгласие/, които ще помагат на болницата. 

Списък на служителите на Инфекциозна болница, получили персонални премии:

1 Радка  Комитова
2 Иван Балтаджиев
3 Георги Тодоров
4 Антонина  Динева
5 Миглена  Божилова
6 Антоанета Гочева
7 Атанас Атанасов
8 Нина Бочева
9 Елена  Делчева
10 Валентина  Анастасова
11 Людмила Станчева
12 Екатерина  Йовчева 
13 Албена  Максимова
14 Йорданка  Панова
15 Елена  Станева
16 Любка  Стоянова
17 Диана  Петрова
18 Нели Тонева
19 Антония  Козубова
20 Екатерина  Попова
21 Екатерина Стоянова
22 Добринка  Янкова
23 Маргарита  Николова
24 Шукрие Пехливанова
25 Емилия  Паскалева
26 Дора  Мутова
27 Невал  Адемова
28 Мария  Асенова
29 Златка  Калафирова
30 Христинка Шопова
31 Здравка  Кашилска
32 Анка Минчева
33 Александър  Иванов
34 Цеца  Боснева
35 Лилия  Шейтанова
36 Стефка Анева
37 Цветана  Деленска
38 Йонка Сейменска
39 Йълдъз  Ахмедова
40 Ирина Бабунова
41 Иванка Петришка
42 Недко Иванов
43 Мария Желязкова
44 Иванка  Александрова
45 Мирослава Николова
46 Мария  Полянова
47 Симона Златанова
48 Любомира Шенгарова