В неделя трябва да започне ремонт по изграждане на важен канализационен колектор за отводняване на кв. „Кръстова вада” и отводняване на бъдещия пробив на булевард „Тодор Каблешков”. Обектът трябва да бъде завършен в срок от 150 дни и би трябвало до първия учебен ден да е пуснат. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Ремонтът, обаче, допълнително ще затрудни и без това натоварената улица "Сребърна", която е задръстена и заради един от големите молове в столицата. Движението няма да бъде окончателно спирано, а ще бъде въвеждане на стеснения с дължина по 50 или 100 метра. Най-интензивен ремонтът ще бъде през летните месеци, съобщи кметът на района Николай Терзиев. По думите му вече близо 800 от жителите на квартала са уведомени за предстоящите затруднения. Препоръчителните обходни маршрути пък са публикувани на сайта на "Триадица". 

В срок върви ремонтът на улица "Филип Кутев", която е част от бъдещия вътрешен ринг на София, похвали се още Йорданка Фандъкова. Той ще включва бул. "Тодор Каблешков" и "Филип Кутев", който ще се превърне в булевард до "Симеоновско шосе". По "Филип Кутев" е предвидена и бъдеща трамвайна линия, която ще върви по цялото протежение на бул. „Тодор Каблешков” и „Филип Кутев”, по Симеоновско шосе”. Ремонтът обхваща участък от половин километър за сумата от 3,5 млн. лева. За това финансиране са изградени 4 пътни ленти - по 2 в посока, лед осветление по улицата, както 19 километра тръбна мрежа, допълни зам.-кметът по финансите, транспорта и здравеопазването Дончо Барбалов.