Гл. архитект Здравко Здравков съобщи за два варината за ограничители на мястото на "перките" по столичната "Граф Игнатиев". Чугунени боладри (потъващи елементи) или колчета ще заменят сегашните триъгълни призми, предава БГНЕС. 

"Прочуваме възможни решения от такъв тип чугунени боларди с височини 40 и 60 см. В момента, в който имам мостри, ще ги представя пред комисията по архитектура и да се вземе окончателно решение“, заяви главният архитект и добави, че проектантът е предложил да се поставят кабъри от неръждаема стомана, които са доста ниски, около 5 см.", коментира Здравков. 

Очаква се премахването на перките, в които се спънаха вече двама души и пострадаха, да приключи до края на месеца. За поредната смяна ще плати изпълнителят - Джи Пи Груп.

"Водещият критерий при избора на тези ограничители ще бъде безопасността и да е ясно къде е трасето на пешеходците и трамвая“, заяви той и каза, че ще направят всичко възможно, за да не се допуска инцидент с блъснат човек от трамвай", каза още Здравков.