Противно на очакванията част от пасажерите на летище София, чиито полети бяха отложени заради стачката в Германия, обявиха пред TrafficNews.bg, че подкрепят исканията на протестиращите. 

"Вярно е, че плановете ни се объркаха и сега трябва да спим на хотел, но дано хората в Германия успеят да се преборят за по-големи заплати", коментира пътничка. Днешните шест полета от летище „София“ до Франкфурт и Хамбург бяха отменени заради

стачката на служителите по сигурността на двете германски летища. Миналата седмица стачкуваха и техни колеги в Мюнхен и Берлин. 

На ощетените пътници, които не са от София, са осигурени храна и хотел за тази вечер, обясниха от авиокомпанията Rayanair. Пасажерите, които са дали валиден имейл и телефон, пък са били уведомени със СМС, че полететите им са отменени.

Пред TrafficNews.bg обаче повечето пътници роптаеха, че изобщо не са били предупредени и са разбрали чак, когато са пристигнали с багажа на летището. Стачката е объркала сериозно плановете на мнозина, които работят в Германия и е трябвало да се приберат навреме.

Очакванията са утре полетите да бъдат възобновени и сумотахата на столичния аеропорт да приключи.

Вижте видео от суматохата на летище София: