Стряскащи данни изнесе председателят на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева. Според нея 12% от децата у нас се отглеждат по скайп от родителите им, които пък са на гурбет в чужбина.

Тя добави, че "със смартфоните и по скайпа това дете си говори със своите родители, но те не знаят дали то е вкъщи, на улицата или на друго място".

Никой от нас - учителите и директорите, не може да замести майката и бащата в училище, с тези думи се обърна председателят на СБУ към учителите, училищните директори и представителите на родителските организации, участващи в конференцията "Партньорство училище - родители - добри практики и решения", организирана от Министерството на образованието и науката.

Янка Такева постави и въпроса за нарушения баланс в комуникацията между родителите и училището, пише dir.bg. Тя попита "кой докъде и как трябва да се намесва в работата на образователната система и да определя политиките за развитието й". Трябва да се намери баланса на доброто общуване в образованието и в основата на него да стои доверието, каза Такева.