Владимир Стоянов, който получи не особено приятния прякор Владо Плацентата, проговори тази седмица. Става дума за мъжа, обвинен, че е нападнал доктор Албена Гагова, едва минути след като тя помогнала на собственото му дете да се роди. Последва драма - майката на новороденото се отрече от Владимир, доктор Гагова дълго се възстановяваше от нападанието, което пък е едно от най-тежките такива срещу лекар в страната.

Пред екип на Нова тв Стоянов отрече да е нападал жената. Дори „предположи”, че може лекарката да е посегнала, тъй като знаела къде има и къде няма камери в болницата. Адвокатът на д-р Гагова пък предупреди вчера, че пропуски в разследването могат да доведат до ситуация, в която Стоянов да се размине само с глоба до 5000 лева.

Един месец Владимир Стоянов е прекарал в психиатричната болница към затвора в Ловеч. Там е трябвало да бъде установено дали е психично здрав. "Обвиненията срещу мен са за това, че казват, че съм родител и че съм искал най-доброто за детето си и да запазя стволовите му клетки”, каза Стоянов. Той е учил теология, физика и медицина. Казва, че има лаборатория и прави изследвания със стволови клетки. Изглежда именно в тях търси ключа към забавяне на стареенето. Предлага дори рецепта за извличане на стволови клетки в домашни условия.

„Не се чувствам виновен, не съм направил нищо лошо на никого. Самото обвинение е лудост. Няма как някой да не иска да направи добро на детето си”, каза още Владимир.

Той е осъждан и има богато криминално минало. Заподозрян е за непредпазливо запалване на имот и са му повдигнати обвинения за укриване на 22-ма бежанци и за грабеж. Делото срещу него ще бъде внесено в съда до две седмици, а адвокатът на д-р Гагова се надява Владимир Стоянов да получи максимална присъда.