Контрашествие срещу обявения за тази вечер Луковмарш под надслов „Без нацисти по улиците ни и във властта”тръгна от центъра на София.  Да се включат в протеста на сборното място пред Централна минерална баня дойдоха много чужденци . предимно германци и гърци, но имаше и долетели чак от Канада.

Активисти на асамблеята „Храна, не война” също подкрепиха каузата, като агитираха присъстващите да се обявят срещу насилието, дискриминацията и расовата омраза.  

Някои от участниците развяха LGBT знаме, апелирайки да се зачитат правата на различните.

Гост от Германия взе думата и обяви, че за участие в Луковмарш са пристигнали немски неонацисти, които са в приятелски отношения с Български национален съюз.

Участниците в контрашествието обявиха, че отиват пред сградата на Столична община, за да настояват градската управа да намери начин да прекрати провеждането на Луковмарш. Полиция охранява събралите се около 200 човека, които преминават по маршрута ул. „Екзарх Йосиф“, ул. „Княз Борис I“, ул. „Цар Симеон“, бул. „Стефан Стамболов“, по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, пресичане на ул. „Георг Вашингтон“, бул. „Княгиня Мария Луиза“ до Дирекция „Миграция“, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, ул. „Г. С. Раковски“, бул. „Княз Александър Дондуков“, бул. „Цар Освободител“ до пл. „Народно събрание, по ул. „15-ти ноември“, пл. „Св. Александър Невски“, ул. „Московска“.

Тази година столичният кмет Йорданка Фандъкова отново не разреши факелното шествие, но това не спря организаторите на церемонията в памет на генерал Христо Луков. Техният сборен пункт е пред пилоните на НДК в 17,30 часа.

 

Полицията на крак заради Луковмарш, палят факлите пред НДКОрганизаторите ще гонят пияните от шествието, чакат гости от Европа