Трима души бяха задържани в София след продължително полицейско преследване на краден автомобил, съобщиха от районната прокуратура. Снощи столичните улици се превърнаха в арена за истински екшън, който завърши с арести.

На 20 май мъже открадват автомобил „Тойота”, модел „Рав4”. Собственичката сигнализира в полицията и колата е обявена за издирване. Във вторник вечерта въпросният автомобил е засечен при полицейска операция в района на кв. „Княжево”, пише vesti.bg. Непосредствено след него се е придвижвал лек автомобил БМВ. Водачите и на двете превозни средства не спрели при подаден сигнал от служители на МВР, поради което полицейски автомобили с пуснати сирени и светлини потеглили след тях, насочвайки се към центъра на града.

В операцията се включили специализирани полицейски отряди, автомобили на жандармерията и други служебни автомобили на МВР. В района на кв. „Факултета” бегълците били обградени и задържани.

Изяснена е самоличността на водача на автомобил „Тойота” - Мирослав Георгиев, и на намиращия се до него пасажер - Велизар Дангъров. Шофьорът на другия автомобил - „БМВ”, е установен с имената Иван Таков. И тримата са задържани.

Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил арест за срок до 72 часа, след изтичането на които е разпоредено привеждането им в сградата на Софийски районен съд – за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.