Борисов заръча кметовете на засегнатите населени места в Мизия, Борован и Хайредин веднага да възложат възстановяването на улиците, разрушени при наводненията. Преди началото на днешното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов инструктира министрите на регионалното развитие и благоустройството и министъра на вътрешните работи Валентин Радев да отидат и да видят разрушенията по улиците.

"Нанков, да отидете да видите с Радев, по Мизия, по Дупница тези улици, които ги дават - разрушените, да възложите на кметовете днес още да почнат да асфалтират", нареди премиерът.

Министър-председателят настоя така да бъдат направени нещата, че хората още днес - утре да могат да се прибират по къщите. "Намерете начина, по който кметът - защото е община - да възложи и вие веднага да го реализирате", заръча Борисов.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви, че още вчера сутринта са направили необходимата организация с Областно пътно управление, пише news.bg. С логистична подкрепа от Транспортно възстановяване на ресорното министерство са осигурени пътно-поддържащи фирми с над 20 машини - тежки, багери, фадроми за почистване на калта и на тинята в засегнатите улици.