Година, след като напусна МВР, бившият началник на Трето районно Никола Симов се върна на бял кон в системата. Той е заел мястото на Явор Колев, който оглавяваше отдела за Компютърни престъпления в ГД БОП, научи TrafficNews. Предвид пловдивското лоби, което в момента ръководи МВР, това вероятно е само началото на повторната кариера на Симов. 

Никола Симов напусна МВР през февруари 2021 г, като последно бе в сектор "Видеонаблюдение". Преди да бъде преместен от началническия стол на Трето районно, срещу него бе образувана проверка от  Инспектората на МВР . Инспекторите са разпитвали част от гостите на помпозното парти в новотела, с което полицейският шеф отбеляза 50 - годишнината си. През септември 2019 той събра 250 гости в ресторанта на 5- звездния хотел. Сред разпитаните била дори звездата на "Пайнер" - Галена, която е пяла на рождения ден. 

Симов е проверяван и по линия на други сигнали, касаещи нерегламентирани отношения. През 2014 година Никола Симов бе временно отстранен от работа, след като срещу него бе образувано дисциплинарно производство. В последствие обаче той обжалва заповедта, която бе отменена от съда и се върна на работа. 

Срещу него е имало сигнали за нарушения при изграждането на видеонаблюдението в район "Северен", за това е че служители на райононто са били задължавани да си купуват консумативи, за шофиране на лизингов автомобил, плащан от частна фирма и др. 

Преди да оглави Трето районно, Никола Симов е работил в БОП Пловдив и Смолян. 

Галена пя на ухо на шефа на Трето РУ пред 250 гости за юбилея му в ПловдивПищното тържество събра на една маса основните претенденти за кметския стол

Въртележката „Сикретс”, или когато кметът и полицейският шеф не ги е грижа за хоратаКрият ли се Стоян Алексиев и Никола Симов зад бюрократичната машина, за да задоволят корпоративни интереси?

След проверка на Инспектората на МВР: Никола Симов вече не е шеф на Трето РПУДългогодишният началник е преместен в сектор "Видеонаблюдение"

Никола Симов напусна пловдивската полиция след съкращение на щатаДнес той е подписал заповедта си за освобождаване