Женска банда мутреси е засечена по улиците на София. Подозренията са, че тя стои зад поне два идентични инцидента в столицата, станали преди дни.

Единият е от Околовръстното шосе от понеделник. Там около 7 ч сутринта черна кола, която според свидетели е Мерцедес, засякла и избутала друга кола в отсечката между "Драгалевци" и "Симеоново". След това джигитите изчезнали.

Това довело до катастрофа, при която бяха ранени петима. За инцидента се разбра от пост на един от пострадалите във Facebook. С това Борис Спасов се надяваше да намери свидетели на инцидента, но така и не се появи никой с точно описание на жените.

Докато Спасов дирел виновните, едва няколко часа по-късно в София има нов подобен инцидент, пише "24 часа".

При него след засечка на пътя джип със "здрави момчета" тръгва да бие жена, шофьор отново Мерцедес. На помощ ѝ се притичва случаен очевидец, а тя бяга с мръсна газ от мястото на инцидента - бул. "Скобелев". Двамата здравеняци пребиват момчето, което чакало линейка над 40 минути.

Този път обаче полицията тръгва по дирите на джигитката. Тя пътувала със своя приятелка, а в колата ѝ били открити наркотици.

Според Спасов е възможно тя да е стояла и зад автомобила, който предизвикал мелето на Околовръстното в понеделник сутринта.

"Изглежда ми доста подобен случай на нашия", коментира мъжът.

Той разказа, че има много неясноти около катастрофата, в която е участвал. Има разнопосочни твърдения на свидетели за това дали регистрацията е софийска или не, няма и данни от камерите в района, защото те били насочени в друга посока.

Спасов обръща внимание, че колата, причинила инцидента на Околовръстното, е леко пострадала и ако се огледа Мерцедеса на заловените шофьорки, може да се открият следи от стар сблъсък по него.

От полицията коментираха, че е възможно да има връзка между двата инцидента. Засега обаче нямало такива доказателства, а само сходства в случаите.

Самият бияч, нападнал очевидеца на втория случай, който се притекъл на помощ на шофьорката, е задържан. Той ще бъде съден за нанасяне на лека телесна повреда. Хванатите с наркотици жени също са подведени под отговорност за дрогата.

4-ма от пострадалите в катастрофата, предизвикана от мутресите, са изписани от болница. Петият е с леки травми и ще бъде освободен от лечебното заведение в петък.