Мелез между кокер шпаньол и бретон шпаньол е кучето Ричи, което надуши рекордните 200 кг хероин на ГКПП Капитан Андреево

Днес при международна операция с участието на Агенция „Митници" и МВР  бе пресечена контрабанда на рекордно количество от 191.220 кг хероин, на стойност над 12 млн.лв. Хероинът е открит в товарен автомобил „Скания" с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, превозващ стока за Белгия. Шофьорът, турски гражданин на 61 години, представил пред българските митнически власти редовни документи за превозваната стока - теракол в чували от 25 кг за получател в Белгия.

Ричи е правил стандартна проверка на товара за наркотици, като се е насочил към един от чувалите. Вътре , скрит в лепилото, митническите инспектори открили пакет с кафяво прахообразно вещество При последвалата физическа проверка митническите служители установяват, че в 95 пакета по 2 кг, разположени на различни места из целия товар, има хероин. Тъй като плътността на товара - строително лепило и на наркотика са близки укритието не се забелязва при сканиране с рентген, обясни директорът на Агенция „Митници" Георги Костов.