Общинският съветник от Несебър Пейко Янков остава зад решетките по обвинението, че е изнудвал свои съдружници да се откажат от дяловете си в общата им фирма "Хермес груп", реши спецсъдът и добави, че Янков е действал с престъпна упоритост. Според съдия Елена Попова има доказателства, че Янков се срещал няколко пъти със съдружниците си Атанас Симеонов и Йордан Йорданов, за да ги заплашва, пише 24 часа

С общинския съветник е бил и Димитър Желязков-Митьо Очите. Основният спор е бил за хотел "Хризантема" в Слънчев бряг - половината от хотела бил на Симеонов, а една трета - на Янков и Йорданов. Янков обаче твърдял, че хотелът е построен от покойния му вече баща Димитър и искал да го притежава целия. На помощ му се притекъл и Очите, който неведнъж е звънял по телефоните на двамата съдружници да ги плаши с палежи на имущество.

„Не съм виновен за всички тези неща. Искам по-лека мярка”, бяха думите на Пейко Янков, преди да чуе решението на съдията.

 

По другите две обвинения на Янков съдът не откри доказателства. На общинският съветник се търси отговорност за палеж на казино и за участие в бандата на Очите. В своя защита Янков каза само, че не е виновен, но въпреки това съдът прецени, че ако той излезе на свобода, може да извърши престъпление.

Общинският съветник Пейко Янков, част от групата на Очите, се криел в европейска държаваДнес прокуратурата ще иска от съда постоянното задържане на общинския съветник