Разложеното тяло на мъж, открито в банята на апартамент в Бургас, стана причина за неприятен скандал между униформени полицаи, криминалисти, служители на "Гражданска защита" и представители на Отделението по "Съдебна медицина" на УМБАЛ - Бургас.

Трупът бил намерен след сигнал от съседи на 2-рия етаж, че в апартамента, в който живеели баща и син, силно мирише на мърша. Оказало се, че бащата е невменяем и никак не му правило впечатление мъртвото от 3-4 дни тяло на собствения му син, разказва Флагман.бг.

След огледа от криминалистите в късния следобед вчера, тялото трябвало да бъде откарано за аутопсия в Отделението по "Съдебна медицина", тъй като имало голяма вероятност синът да е станал жертва на собствения си луд баща - още повече, че съседи свидетелствали за спор между тях, който се чувал и зад стените на жилището им.

След огледа полицаите се обадили на "Гражданска защита" и оттам действително изпратили трима служители, но те дълго време отказвали да облекат специалните екипи и да сложат противогази, за да изнесат трупа. "Ние не сме гробари, по-рано общината имаше такива хора - няма да вдигаме тялото", заканвали се от "Гражданска защита".

Според свидетели от входа шофьорът на линейката, който чакал повече от два часа на място, също се опъвал и твърдял, че това не влиза в служебните му задължения. Полицаите и криминалистите на свой ред обяснявали, че това пък още по-малко се отнася до тях. "Сцената беше грозна, но в крайна сметка от "Гражданска защита" си свършиха работата", казаха свидетели.

Снимка: архив