Българинът, който кла с нож жена си и 19-годишния им син, е 50-годишен, а причината за умопомрачението му е фактът, че не успял да преживее раздялата със съпругата си. Случката се разиграла в неделя следобед в пограничния гръцки град Комотини, където българското семейство живеело от години.

В официалното съобщение на полицията се посочва, че нашенецът отишъл в завода, в който работели жена му и синът му. Мъжът започнал да я убеждава да се съберат отново и тя да се върне в дома им, откъдето се изнесла. След като 35-годишната българка отказала, нашенецът побеснял, съобщава "Телеграф". Първо последвал скандал, а после започнал да нанася удави с нож на различни места по тялото ѝ.

19-годишният син, който се опитал да спре баща си, също получил няколко порязвания с ножа. Секунди след нападението извършителят избягал от мястото. Ранените успели да извикат помощ и били откарани в болницата в Комотини. Раните им са обработени и зашити в клиниката по хирургия.

По време на разследването полицията открила 50-годишния извършител на пътя Комотини – Александруполис. Той също е откаран в болница. След като осъзнал какво е направил, опитал да се самоубие със същия нож, показало разследването на гръцката полиция. Предстои да бъде обвинен в опит за убийство, домашно насилие и нарушение на закона за оръжията, посочват още местни медии.

В някои от сайтовете се посочва, че извършителят е работил като началник-смяна. В момента разследващите изчакват състоянието на българина да се стабилизира, след което ще го преместят в ареста, за да отговаря пред закона за тежките престъпления.