Версията за самоубийство при масовия разстрел в Нови Искър е изключена, заявиха от МВР и прокуратурата на извънреден брифинг преди минути. 

 "Всички са убити с огнестрелно оръжие, с множество изстрели. Не е ясно дали оръжието е едно, чакаме да станат готови експертизите. Предстои много работа по лабораториите", заяви шфът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.  "Направен е статичен, но и динамичен оглед на местопроизшествието. Иззети са необходимите доказателства. Няма как в този ранен етап да очаквате максимално пълна и обстойна информация. Работим по множество версии", каза той. "Изключваме версията за убийство с последвало самоубийство", допълни гл. комисар Младен Маринов, главен секретар на МВР. 

Снощи, в къща в Нови искър бяха открити телата на Неделчо Юнаков, на неговия син Георги (20 г.), на Нанси Кюхова (16 г.), на приятеля на тийнейджърката боби (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.). Жената, с която Юнаков е живеел, 44-годишната Кети Кюхова, която първоначално бе обявена за издирване, бе намерена убита и хвърлена в кладенец, дълбок два метра.

Кладенецът се намира на метри от мястото, където беше открит семейния автомобил - БМВ Х5. Стъклото до шофьорското място е счупено, на негово място има найлон. В близост до автомобила журналисти намериха тефтерче, в което са написани задължения – сметки за ток, към мобилни оператори. 

Според Маринов, МВР работи по различни версии, като се проверява детайлно дейността на Юнаков. По първоначални данни той е работел с т.нар. "кухи фирми" за източване на ДДС.