25-годишен е мъжът, който тази вечер пострада на метростанция Стадион "Васил Левски" в София, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал към 18.40 часа. В МВР е получен сигнал, че мъжът е попаднал под мотриса. По първоначални данни от полицията, той се е хвърлил към релсите, и е паднал на линията, но към момента има версия, че пострадалият може да се е оказал там в следствие на злопоука.

Движението е спряно незабавно. Спасителен екип от столичната пожарна е предприел действия за изтеглянето му. Според информацията към момента, мъжът е получил сериозно нараняване на глезена на единия крак, откаран е в болница за оказване на медицинска помощ.

На мястото се извършва оглед. Според 24 часа, при преминаване влакът е отрязал глезена му, счупена е и ръката на мъжа. Заради инцидента е спряно движението между станциите "Сердика" и "Жолио Кюри". Движението по линията се осъществява в момента от станциите "Обеля" до "Сердика" и от "Жолио Кюри" към "Младост - 1".

По втората линия на метрото влаковете се движат по разписание. От Столичната община пускат автобуси от 4-ти километър до станция "Сердика", които да поемат пътниците от метрото.

Снимка: Архив