Реал Мадрид отново е на финал в Шампионска лига, след като направи пореден късен обрат, който класира отбора за битката за титлата. Мадричани победиха с 2:1 Байерн Мюнхен като домакин с общ резултат 4:3 се класираха за финала. Алфонсо Дейвис откри за Байерн в 68-та минута, а Хоселу изравни в 88-та минута. В първата минута от добавеното време Хоселу донесе успеха на Реал и класирането за финала.

В 13-та минута Винисиус стреля, но нацели гредата, а при добавката Родриго стреля, но Нойер спаси. 

Преди 30-та минута Гнабри се контузи и беше заменен принудително от Алфонсо Дейвис.

В 29-та минута Хари Кейн отправи страхотен удар от воле от дъгата на пеналта, но изстрелът му премина покрай вратата. 

В 40-та минута Винисиус опита центриране, но то се превърна в опасност пред Нойер, който изби в корнер.

В началните минути на втората част Алфонсо Дейвис получи топката от Хари Кейн, напредна и отправи опасен изстрел, който премина покрай вратата и излезе в корнер. 

В 53-та минута Хари Кейн стреля, но Лунин внимаваше и спаси.

В 59-та минута Родриго отправи удар от фаул, а Нойер успя с една ръка да избие изстрела му. 

Малко по-късно Винисиус направи традиционния си пробив и застраши сериозно вратата на баварците, но Нойер беше отново на ниво и изби в корнер.

В 66-та минута Мусиала стреля, но Лунин изби в корнер.

В 68-та минута Байерн Мюнхен успя да открие резултата, Кейн пусна пас към Дейвис, който овладя, влезе в пеналта, финтира Рюдигер и със страхотен шут не остави шансове на Лунин за 0:1. 

В 71-та минута Реал вкара, след като Модрич пусна хитро към Валверде, който стреля, а след рикошет в крака на Алофонсо Дейвис топката влетя в мрежата на Нойер. След преглед с ВАР обаче голът беше отменен заради нарушение на Начо срещу Кимих.

Байерн отговори с удар на Кейн, който обаче премина в аут. 

В 81-та минута Ким засече центриране от корнер в гредата, но беше свирено и нарушение.

В 83-та минута Винисиус стреля, но над вратата.

В 88-та минута Реал Мадрид изравни, Винисиус стреля, Нойер не успя да избие добре удара му и топката попадна при Хоселу, който не сгреши и изравни - 1:1. 

В първата минута от добавеното време Рюдигер подаде към Хоселу, който вкара. Голът първоначално беше отменен, но след преглед с ВАР се видя, че няма засада и мадричани направиха пълен обрат - 2:1. 

В самия край на двубоя Байерн Мюнхен имаха основателни причини да протестират. В ситуация, в която топката влетя в мрежата на Лунин съдията Марчиняк спря играта веднага и отсъди засада. Повторенията обаче показаха, че засада не е имало и Марчиняк е трябвало да изчака.

Финалът е на 1 юни на "Уембли" в Лондон, а съперник на Реал Мадрид ще бъде Борусия Дортмунд.

Реал преследва спечелването на 15-та си Шампионска лига.