Чешка туристка се е удавила в курорта "Слънчев бряг", издирват 11-годишно момиченце, влязло в морето заедно с жената, пише "24 часа" по данни на Областната дирекция на МВР - Бургас.

Жената се е удавила малко след 20 часа в морето. 38-годишен мъж от Габрово опитал да й помогне, но въпреки това тя починала. Става дума за 61-годишната чешка туристка, отседнала в хотелски комплекс в "Слънчев бряг".

Габровецът заявил, че влизайки във водата за да спасява жената, забелязал и дете, което потънало и повече не успяло да излезе на повърхността. Незабавно са предприети издирвателни мероприятия от служители на „Морска администрация” и „Пожарна безопасност и защита на населението”, но тялото на детето не е открито.

Установено е, че изчезналото момиченце е 11-годишно от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно с жената и 13-годишната си сестричка в Слънчев бряг. По първоначални данни двете деца заедно с 61-годишната чешка туристка влезли в морето, но 11-годишното момиченце започнало да се дави.
 
Жената се опитала да помогне и викайки за помощ привлякла вниманието на българина. Той се отзовал, но успял да извади от водата единствено жената. Към момента издирвателните мероприятия за откриване тялото на 11-годишното момиченце продължават.