Отборът на "Марица" днес проведе възстановителни процедури в луксозния и изцяло реновиран Парк и СПА Хотел Марково край Пловдив.

От тима останаха изключително доволни от условията, като футболистите можеха да ползват цялата база - басейн, спа комплекс, фитнес и други.

За разлика от другите хотели близо до Пловдив, Парк и СПА Хотел Марково предлага един от най-богатите арсенали от удобства и е идеален за спортните натури.

Посещението и възстановителните процедури бяха предоставени от собственика на хотела, който освен ревностен фен на "Марица" е и спомоществовател на клуба.

Момчетата се възползваха от големите размери на външния басейн, в който поплуваха на спокойствие, а след това се насочиха към кътчетата за релакс и тонус, позиционирани в СПА центъра.

Екзотичен плаж и тенис на открито за първи път край ПловдивЛетният оазис - Парк и СПА хотел Марково предлага тропически коктейли и свежи салати за всички посетители

Парна баня, римска баня, турска баня – хамам, голямо джакузи, инфрачервена и финландска сауна, ледена стая и релакс зона са само част от удоволствията, които предлага уелнес центъра на луксозния комплекс, разположен само на 2 км от Пловдив. 

Най-новото попълнение и изключително модерна процедура в СПА центъра на хотела е и солна стая. Тя е с атрактивен тропически морски интериор - стените й са покрити с висококачествена природна сол, а халогенератор впръсква сух аерозолен натриев хлорид, който се абсорбира при вдишване и през кожата. Чрез модерната технология, в солната стая се създава терапевтичен микроклимат близък до този в солните пещери, боровите гори, както и на морския бряг. Въздухът в стаята е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло. Халотерапията ( сол терапията) подпомага  процесите на детоксикация на тялото, засилва  имунитета, подобрява  метаболизма, пречиства дихателните пътища от замърсители, прах и други алергии и повишава тонуса. 40 минути в солна стая се равняват на 4 часа разходка в борова гора и 4 дни престой на морето!

За футболистите на "Марица" работиха и два тенис корта с глинена настилка и мини голф игрище. 

Неслучайно, съвсем скоро отборите на „Локомотив”, "Левски" и юношите на Лудогорец също избраха да ползват хотела за база.