Един от най-атрактивните хотели край Пловдив "Парк и СПА Хотел Марково"  вече предлага изцяло нова и модерна технология за своите гости, пречистваща водата в плувните басейни - система със солна електролиза за дезинфекция.

Чрез новата система се елиминира добавянето на големи количества хлор и други съпътстващи химикали във водата. Това е заместено от здравословния и технологичен начин за добиване на хлор чрез солна електролиза, както и допълващите методи - хидролиза и йонизация.

Технология осигурява здравословна и безопасна среда за плуващите и работещите в съоръжението и цялостно подобрява водата в басейна. Въздухът е свеж и изцяло здравословен – няма миризма на хлор, дразнене на очите и гърлото и неприятно усещане по кожата с последващи алергични реакции.

Страничните ефекти са елиминирани благодарение на новата система и комфортът не е за сметка на сигурността. Водата, пречистена от странични химични елементи и третирана по екологичен начин, е мека и изключително приятна за къпещите се. Технологията мониторизира и контролира във всеки един ден от годината, т.е. няма моменти, в които дезинфектантите намалят до следващата интервенция или моменти, в които прибавените химикали създават дискомфорт на къпещите се.

С тази инвестиция от Парк и СПА Хотел Марково за пореден път затвърждават добрите си практики и управленски решения, за да бъдат лидер в семейния СПА туризъм. Хотелът е едно от най-предпочитаните места за семейства с деца заради безбройните атракции за всички малчугани, безгрижни аниматорски игри, вкусна храна и басейни с топла вода.

Споменавайки басейни с топла вода, тук е мястото да се обясни по какъв начин работи системата?

Технологията  позволява екологично третиране на водата в басейните. Чрез процес на хидролиза се получава разделяне на водната молекула и различни вторични реакции, които произвеждат йони с окислителна и дезинфекцираща активност, като озон, моноатомен кислород и водороден пероксид.

По този начин се образуват най-мощните окислителни агенти, налични за дезинфекция на вода, като отпада необходимостта от добавянето на хлор и други препарати. Само с 1 гр. сол/л. вода се произвежда хлор по метода на солна електролиза. Йонизацията от своя страна допълва хидролизата и солната електролиза, и по този начин се получава изключително качество на водата.

Не на последно място, технологията елиминира нуждата от доставка на токсични химикали в съответните пластмасови опаковки, които след като бъдат използвани са класифицирaни като „опасен токсичен отпадък“ и рециклирането им е много сложно. Методите за дезинфекция, използвани от системата, не създават никакви вредни химични съединения, които по-късно ще бъдат изхвърлени в канализацията, което прави технологията  изцяло еко и био ориентирана.

В  "Парк и СПА Хотел Марково" можете да се насладите на четири вътрешни басейна с температура на водата от 32°C до 36°C и външно джакузи с гореща вода 38°C, билкова сауна, финландска сауна, инфрачервена сауна, парна баня, студена стая и релакс зона.