Лятото наближава с пълна сила, а първите слънчеви дни на месец юни вече са факт и създават добро настроение на всички. Все по-често всеки от нас започва да си мисли за плажове, разхлаждащи коктейли, събиране на тен и влизане във форма за най-чакания сезон. 

Всички тези мечти могат да станат реалност в най-горещата точка край Пловдив това лято - неповторимия Парк и СПА хотел Марково, разположен само на 2 км от града.

Там всеки от вас ще има възможността да си създаде усещането, че е на екзотичен остров, далече от градската суматоха - сред зеленина, кристална вода и хиляди блаженства, които докосват сетивата. 

Независимо дали искате да избягате от градската реалност за един уикенд или просто да разнообразите почивния си ден, новото диамантено бижу сред хотелите предлага идеи за активна почивка според всеки вкус.

Реновираният Park & SPA Hotel Markovo има амбицията да се прочуе като един от най-атрактивните плажове не само край Пловдив, но и в цяла България. 

Външният басейн на летния оазис край Пловдив от няколко седмици е отворен за посетители и се радва на изключително голям интерес. Големите му размери впечатляват всички посетители и са напълно подходящи, за да поплувате на спокойствие и да изхабите доста калории.

Специално за родителите с деца има и детски басейн, който е разположен в непосредствена близост до големия и създава удобство, малчуганите да не могат да бъдат изпуснати от поглед дори за секунда. 

Екзотиката, която предлага шикозния хотел не свършва дотук! Всички плажуващи ще могат комфортно да се настанят на удобни шезлонги или спално легло, покрито с бели воали.

Обстановката се допълна напълно и от тропическата растителност, прекрасната гледка към града на седемте тепета и лекия полъх на вятъра, който създава приятно усещане на всички, решили да събират тен в горещите дни. 

За всички гости на хотела на разположение е и лоби бар, който изкушава с разнообразно меню и цяла палитра от цветни коктейли.

Удобно разположен до входа на хотела, той приветства топло всички гости и посетители на Парк и СПА хотел Марково

Разхладете се с ледено "Мохито", специалния "Коктейл Марково", "Секс на плажа", "Маргарита" и още куп свежи напитки, забъркани от златните ръце на барманите в хотела.

Винена листа пък предлага голям избор от селектирани вина, а ледена бира очаква всички представители на силния пол. 

Голям е изборът и от безалкохолни напитки. Всеки посетител може да започне утрото си с ароматна чаша кафе, капучино или ледено фрапе. За тонус и енергия лоби барът предлага и прясно изстискани плодови сокове и различни по вид домашни лимонади. 

В непосредствена близост до басейна са разположени и комфортни масички, които приканват гостите да се отпуснат и да похапнат нещо вкусно от менюто.

През лятото е време да минем на по-свежи храни, които да ни заредят с витамини, а и да ни вталят. Затова ви предлагаме да стартирате храненето със свежи салати. В менюто на Park & SPA hotel Markovo може да намерите богат избор и да си поръчате някое от интересните предложения, сред които: "Гръцка салата", салата "Капрезе" с белени домати, прясна моцарела, домашно песто и кедрови ядки. Ако сте фенове на морските дарове, пък заложете на салата "Морски дар" с микс от зелени салата, октопод, калмари и скариди. 

По-гладните от вас може да похапнат и още куп вкусотии, които предлага менюто към лоби бара. Бургери с крехко месо, няколко вида "Клуб сандвич", принцеси, пилешки хапки и хрупкави катрофи със сирене изкушават всички със своя неповторим вкус и аромат. От хотела са помислили и за тези от вас, които са вегетарианци. Те могат да си поръчат не по-малко вкусните вегетариански бургери и сандвичи.

Като за финал може да подсладите деня си с някой от вкусните десерти: шоколадово суфле, плодова салата, чийзкейк, сладолед и парче торта са само част от изкушаващите и разтапящи сетивата предложения. 

Ако пък сте си наели шатра край басейна, може да се поглезите с екзотично и свежо плато от сезонни плодове. 

Външният басейн ще може да бъде посещаван и от всеки, който не е гост на хотела. Ето и цените, с включени към тях шезлонг и чадър:

Вход за възрастни:

  • 10,00 лв. (от понеделник до петък)
  • 15,00 лв. (събота и неделя)

Вход за деца от 3 до 12 г.:

  • 5,00 лв. (от понеделник до петък)
  • 7,00 лв. (събота и неделя)

Вход за деца от 0 до 3 г.:

  • безплатно

Ако искате да се поглезите в собствена шатра, това ще ви струва допълнителни 15 лева.

Тенис

За любителите на спорта работят два открити корта с изкуствена трева. Наемът е 10 лв на час, което не е по-скъпо от повечето кортове в самия Пловдив. Ако сте забравили ракетите си, може да си заемете такива от рецепцията срещу сумата от 4,50 лв на час. Предлагат се и топки за допълнителни 3 лв на час. 

Мини голф 
 
Не би имало по-релаксиращ завършек на деня от това да поиграете мини голф на залез слънце! Всички посетители могат да се възползват от тази услуга и да се позабавляват срещу 5 лева на час, като в цената са включени стикове и голф топки. 
 
За най-малките...

Два детски къта, външен и вътрешен, осигуряват постоянни занимания за най-малките. По-големите деца се забавляват в игралната зала, в която има маса за тенис, билярд, джаги и електронни игри.

Фитнес и СПА
 
Ако жегата ви мори и избягвате дългото излагане на слънце, можете да спортувате във фитнес залата, която е прекрасно климатизирана и със свободен достъп. Няма нищо по-хубаво от това пък, след изтощителна тренировка, да се отпуснете в джакузито!
 
 
Е, да, достъпът до СПА центъра се заплаща освен ако не сте гости на хотела - 20 лв през седмицата и 25 лв през уикенда, но пък за любителите на тези центрове си струва. 
 
Парна баня, римска баня, турска баня – хамам, инфрачервена и финландска сауна, ледена стая, релакс зона и много масажни кабинети са само част от предложенията, които предлага невероятния СПА център. 
 
Лукс, романтика и откъсване от реалността предлага и специалната ВИП стая.
 
 
Най-новата изненада, която предлага СПА центъра на хотела е и SPA Fish терапия за крака с рибки.
 
 
Ресторант Belle Vue

Хотелът се гордее с елегантния ресторант “Belle Vue, който всеки гост има възможност да посети, и в който освен на вкусна храна и хубава музика ще се наслади и на невероятна панорамна гледка към града на седемте тепета.

В уютния ресторант може да опитате типични български специалитети, както и изкушаващи ястия от интернационалната кухня,  приготвени от майстор-готвачите с много грижа, умение и страст. Програмата на стилния ресторант Belle Vue включва и виртуозни изпълнения на живо със съпровод на роял, които допълват изцяло изисканата обстановка.

Стаи

Хотелската част разполага с 81 стаи – атрактивни като дизайн и цветово решение. Всички те са оборудвани с LЕD 32’’ телевизор, минибар и Wi-Fi, а внушителна гледка към древния Пловдив се открива щом излезете на просторните тераси.