На официална церемония снощи в столичния хотел Маринела бяха раздадени Първите годишни награди за фризьори You are the first. Изключително бляскавото събитие, организирано от козметична компания Christian of Roma, беше водено от Господарите на ефира Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека.

Преди да станат ясни победителите, специални комисии от международно признати стилисти, оцениха финалистите.

Участниците в различните категории на ALFAPARF, BES, SEXY HAIR и "Млад талант" на списание YOU представиха своите модели.

Финалистите на Алфапарф трябваше да обяснят комбинацията от цветове, които са използвали, за да постигнат крайния резултат. Финалисти бяха стилистите Оля Николова, Теодора Александрова и Моника Йорданова. Журито избра за победител Оля Николова, която на получи церемониална статуетка и участие в престижния международен конкурс за нов цвят на Alfaparf – Next color GenHAIRation. По преценка на журито, създаденият от стилиста цвят ще бъде включен в официалния каталог на компанията.

  

Брандът BES Milano е разпространен в над 77 страни по света. Повече от половин век е на пазара. Компанията е създадена 1964 година.

В категорията на BES финалисти бяха Илияна Тодорова – София, Стефан Пондев – Казанлък, Мими Иванова – Добрич, Зорница Бързаков – Ветрен, Феризе Чавдарова - с. Вълкосел, Величка Николова – Сандански. Те представиха своите модели пред международно жури начело с маестро Саверио Палма. То избра за победител Стефан Пондев, който получи церемониална статуетка и безплатно участие в академията на BES в Милано. Специалната награда – също участие в академията на BES отиде при Феризе Чавдарова.

 

В категорията „Sexy hair” - Express yourself (изрази себе си) финалистите направиха прически на моделите си пред международно жури от Америка начело със Скот Фос - арт директор на Sexy Hair.

Вече втора година марката стилизанти за коса  Sexy hair се предлага в България благодарение на Christian Of Roma.

Марката се превърна в истинска звезда, партнирайки на култовата тийн-лента XIIA. Освен престижната статуетка, победителят в тази категория Маритяна Господинова спечели обучение в академията на Sexy Hair в Калифорния.

Финалисти бяха: Илияна Тодорова – София, Рамзие Барутева - с. Абланица, област Благоевград, Надя Иванова - Бяла Слатина, Лазарена Димитрова – Пирдоп, Тинка Иванова – Гълъбово, Маритяна Господинова - Стара Загора.

 

За „Млад талант” на списание You беше обявена Райя Райчева. Тази награда се връчва на младите и талантливи фризьори на възраст от 18 до 30 години. Стратегията на Christian Of Roma е винаги да подкрепя и насърчава младите таланти в областта на фризьорството. Това се отразява и на самия бранш. Всеки от фризьорите споделя, че най-важното в професията са инвестициите в развитието. Категорията за млад талант е създадена именно с тази цел. Победителят спечели церемониална статуетка и публикация в международното списание YOU.

Финалисти бяха: Грета Георгиева – Силистра, Райя Райчева - София

Милена Кльонтова – Петрич, Деница Каймаканова – Самоков, Десислава Андреева – София, Марина Емануилова Маринова – Лом.

 

Веселина Казакова от Варна победи в категория „Зелен салон".

За „Фешън стилист на годината” беше обявен Венелин Кондаков. Той спечели статуетка и обучение в академията на Sexy hair в Калифорния.

В категория „Шоу на годината” наградата отиде при Любен Николов.

Фризьорката от Пазарджик Ваня Иванова, която постави рекорд на Гинес получи специална награда за „Постижение на годината”.

Почетна значка за благотворителност беше дадена на Рене Бунанте, който от дълги години гримира онкоболни жени безвъзмездно.

TrafficNews.bg беше медиен партньор на събитието. 

Ето и ВИДЕО от самото събитие: