Пловдивчанката Ваня Гергова организира пищната сватба на дизайнерката Мерлин Арно в София. Сватбеното тържество се сътоя в градината на хотел „Маринела” .

Мерлин и дългогодишният й любим Константинос бяха предпочели най-кратката версия на подписването, за да наблегнат на последвалата веселба в зала „Силует” на 19-ия етаж на хотела, откъдето София се вижда като на длан, а звездите са по-близо. 

Арно, която след ревюто си в Кан бе поканена от холивудски продуцент да направи костюмите за негова историческа продукция, избра за сватбената си рокля бароков модел със сложен кринолин, корсет и декорация от бели пера.

Край арката от цветя в рокли с цвят „фуксия” в ролята на шаферки се строиха водещи от три телевизии – БНТ, Нова и Канал 3, но най-атрактивна от тях се оказа йоркширската териерка Мишел (също нагиздена в розов тоалет), която поднесе халките на новобрачните.

В сако с почти същия цвят изпъкна и модният гуру проф. Любомир Стойков, президент на Академията за мода. 

Спазвайки всички сватбарски ритуали от българския фолклор, булката бе „открадната” от дома си в Кюстендил, при разчупването на питата се разбра, че по равно двамата ще носят парите у дома и заедно ще ги харчат, а от ритнатото менче дойде новината, че ще имат син, но може и близнаци.

Анн Джи, с която Мерлин често се съперничи по състезания по бикини-фитнес,  се появи като „подарък за сватбата” и разтанцува гостите с няколко свои парчета. Гръцката рода на младоженеца на свой ред „отговори на удара с удар” и предизвика диджея с поредица от сиртакита.

На дансинга еднакво вещи се оказаха тъща и свекърва – майката на Мерлин – Здравка, и родителката на Константинос – Марта.

При българските хора, в които отново имаше национална пъстрота, дъщерята на младоженката Константина, показа отлични умения.

Българският дизайнер Иван Донев, който от години работи в Рим и е носител на наградата за мода „Кастело” за 2013 година, бе пристигнал с екзотичен и изящен модел. 

Напук на сериозния си професорски имидж Любомир Стойков  достойно представи научните среди със стилни танцови движения.