Четирима пловдивчани ще се борят за титлата „Ерген на годината“.  Трима от тях са в категорията „Бизнес“, а един в категорията „Спорт“.

Номинираните в бизнеса са синът на Ветко Арабаджиев – Вълчо, общинският съветник Кирил Търев и бившият депутат Мартин Иванов Данона.   Сред спортистите кандидат за най-желан ерген е легендата на Локо Пловдив Мартин Камбуров.

Категориите, в които се състезават ергените са четири. Освен „Бизнес“ и „Спорт“ има още „Шоубизнес“ и „Политика“.

В резюмето за Вълчо Арабаджиев е написано:

Вълчо Арабаджиев е син на бизнесмена Ветко Арабаджиев, наследник на известната бизнес фамилия. 19-годишният млад предприемач, който е собственик на актулната софийска дискотека „Мегами“ в Хотел Маринела София е учил в престижния швейцарски колеж “Льо Розе”. След като го завършва продължава образованието си в университет в Лондон. Вълчо владее английски, френски и испански език.

Ето и представянето на другите участници

Мартин Камбуров e български футболист – национал, нападател, понастоящем играч на Локомотив (Пловдив). Кариерата си започва в Ботев (Пловдив). В евротурнирите има 6 мача и 2 гола за Локомотив (Пловдив) – 2 мача за Шампионската Лига и 4 мача и 2 гола за Купата на УЕФА. За националния отбор досега има 10 мача и 1 гол. Печели редица индивидуални награди заради голмайсторския си нюх.

Мартин Иванов е известен пловдивски бизнесмен и предприемач. Завършва  „Бизнес администрация“ в Европейския колеж в Пловдив. Занимава се с транспорт, логистика и търговия с горива и петролни продукти както в България, така и в чужбина. Нашумява в публичното пространство с връзката си с фолк-звездата Анелия, по-късно се разделят, но запазват  приятелските си взаимоотношения. През 2014г. влиза в политиката. Бивш депутат е от Пловдив-област в 43-то Народно събрание от партията България Без Цензура.

Кирил Търев е роден в Пловдив. Той е син на европейския шампион по овчарски скок от Лозана 1986г. Атанас Търев, който има разнороден бизнес в областта на сметопочистването и туризма. Популярната бизнес фамилия е собственик и на първия екологичен завод в България. Кирил е завършил Международни отношения в престижния университет Webster в Женева, Швейцария. В момента той работи в компанията на баща си. Младия и образован красавец минава за един от най-желаните ергени в страната.