Лятото в Пловдив най-после напомни за себе си и рязко вдигна температурите под тепетата. По Главната улица вече се виждат полуголи хора, които захвърлят всяка дреха, с която могат да се разделят. Не за всеки обаче е толкова лесно да сложи късите гащи, тишърта и сандали. Безспорно най-трудно е да бъдеш делови, а в същото време и да се пазиш от летните горещини. Как обаче се справят пловдивските управленци със задачата?

Първите дни на юни показват, че най-предпочитаните цветове от пловдивските старейшини и управленци са белият и синьото.

Кметът Иван Тотев пръв зададе „код бяло” преди няколко дни, след като се появи с бяло ленено сако, бяла риза и бели спортни обувки „Ралф Лорън”, съчетани с пясъчен панталон.   Част от общинските съветници също влязоха в темата на кмета и днес показаха вкуса си към лятната мода.

Безспорно тя се задава от общинския съветник от земеделците Жоро Колев, който на всяка сесия е безупречен от главата да петите. На днешната сесия той бе заложил на бяло сако с леки сини райета, синя риза и кожени мокасини, тип крокодилска кожа.

Почетният консул  на Екваториална Гвинея и съветник  от „Съюз за Пловдив” Владо Кисьов пък бе заложил изцяло на лена. Комбинацията сако-риза също бе бяло и синьо, но обратно на цветовата гама на облеклото на Жоро Колев.  

Зам.-кметовете днес заложиха на класическите  летни костюми, като отново бялото и синьото преобладаваше.  Голяма част от останалите общинари бяха заложили само на ризките с къс ръкав,  които обаче не са много препоръчителни при делово облекло.  

Лятото обаче изглежда не е дошло за нежната част от пловдивските общински съветници. Почти всички  дами бяха с класически костюми, дори с леки топове, които не почти не свалиха по време на заседанието. Изключение не направи и бившата манекенка Теодора Халачева от БСП, която през цялата сесия не се раздели със своето шалче.

 

Вижте повече в следващото ВИДЕО:

TrafficNews.bg