Къде е ключът към доброто суши? Какво е важно да знаем за продуктите, както и за самото му приготвяне? С тези въпроси се обърнахме към един от най-добрите сушисти в Пловдив Стоян Рахов, който от близо година майстори вкусната японска храна в един от любимите ресторанти под тепетата - Raffy – Bar & Gelatо.

Естествено, на първо място са продуктите – освен качеството им е важно и правилното съхранение. Видовете риба имат различни температурни стандарти за съхранение, които да запазят вкусовите качества максимално.

„Всичко трябва да е прясно. Стока се зарежда постоянно и то в  количества, които да се изчерпват най-много за два дни”, разказва Рахов.

За тези, които никога не са опитвали суши или искат да опитат нещо ново, могат да се обърнат към сервитьорите, които познават вкусовите качества на отделните видове. Те могат да препоръчат определения вид японска храна, според това, което се хапва на клиента.

„Вкусовете на сушито в Азия и Европа са много различни, но и двете имат своите предимства и характерни черти. Имаме редица видове за различните вкусове – със сушена, пушена или сурова риба, постни, плодови и десертни сушита. Можем да реагираме и на всички претенции на клиента. Ако предпочита дадено суши по по-различен начин, може да го приготвим според неговия вкус.  Други, ако имат дълбоки познания по японската кухня, също можем да задоволим желанието им”, казва още главният сушист в Raffy – Bar & Gelatо.

В новото меню на заведението освен класическите нагири, хосамаки, футомаки, сашими и другите познати вкусове, има и по-различни предложения.  Главният сушист препоръчва новото им предложение – „Футо монстър рол” – много голямо е като обем и приемливо на цена, а вкусът му е първокачествен.

От Raffy – Bar & Gelatо предлагат още торти от сушита на няколко етажа, които могат да се комбинират с различни морски дарове.

От ресторанта мислят и за бременните жени и кърмачките, които не могат да консумират класическо суши. За тях има специално меню, което се приготвя с оризова и соева хартия. С това се избягва консумацията на нори, която е много богата на йод.

Сега може да се насладите на уникалното суши и по време на вашето лично или фирмено тържество и то с отстъпка.  Независимо дали става въпрос за някои от класическите празници – рожден или имен ден, или искате нещо-нестандартно - от любимия на много пловдивчани ресторант ще се погрижат.

При резервация за лично или фирмено тържество ще ползвате и 10 % отстъпка. Украсата е от заведението и е за тяхна сметка, към това може да прибавите и торта на всякаква тема, която освен с визията си, ще впечатли и с вкуса си.  Резервация може да бъде направена онлайн или през Фейсбук страницата на заведението.

 Дори да нямате конкретно желание за ваше собствено парти, а искате да си изкарате добре, от Raffy организират тематични партита в петък и събота с DJ, отново със запазената марка на заведението – превъзходна кухня, приятна атмосфера и добра музика. Ако не сте решили къде да изкарате Нова година не е късно да резервирате места в известния пловдивски ресторант. Купонът за посрещането на 2017-а година обещава да е шумен, като един от най-добрите DJ ще се грижат за доброто настроение на гостите.

Не на последно място, когато клиентът не може да отиде при Raffy, Raffy отива при клиента. Ресторантът предлага и първокласен кетъринг, независимо дали става дума за фирмено парти, делова среща, изложба и всякакво събитие, на което е необходимо да присъстват първокачествени питиета и храна, както и добро обслужване. Редица институции в Пловдив вече се довериха на Raffy за своя кетъринг.

Макар че стартира наскоро, обедното меню на Raffy – Bar & Gelatо се превърна в едно от най-предпочитаните в града. Неповторимото в обедното меню е, че всяка седмица кухнята е тематична от най-добрите европейски вкусове, плюс по-важното – изборът на клиента. Последните седмици от ресторанта използват меню, което са харесали клиентите най-много през последния месец. На него може да се насладите всеки ден от 12.00 до 15.30 часа.

Ако искате да знаете какво ще има следващата седмица може да го строите на страницата ни във Фейсбук, където се публикува предстоящото меню. Ръководството на ресторанта е помислило и за тези, които не могат физически да дойдат на Главната улица, но искат да похапната от вкусотиите на Raffy – Bar & Gelatо. В сайта БГ МЕНЮ те могат да си изберат от менюто на заведението, което ще бъде доставено на посочения адрес в рамките на 45 минути.