Чувствате ли се унили и тъжни когато отворите вратата у дома? Искате ли когато дойде някой да открехнете само малко, за да скриете какво има вътре? Не сте единствените. За съжаление това се случва в домовете на много хора – тъмният коридор се приема само като едно преходно пространство, по което да минем набързо, влизайки от една стая в друга.

Време е да промените всичко това. Направете коридора едно щастливо, светло и изпълнено с настроение и живот място. Дори не е необходимо да предприемате основен ремонт. Трябва ви само малко въображение, вдъхновение и правилните аксесоари.

Пролетта е на прага ни, значи трябва и да преосмислим коридора. В края на краищата, коридорът е първото впечатление, което посетителите добиват за дома ви, така че си струва усилията.

Ето няколко идеи от Ideal Home.

1. Бъдете смели с осветлението

Сложете много светлини в коридора. Като в този голям слънчев полюлей, който създава толкова настроение в неутралното помещение. Жълтото стъпало кореспондира с цвета на осветителното тяло за повече хармония и интерес.

2. Сложете практична стойка за дрехите

Изберете дизайн на закачалката или портмантото в съответствие с декорацията и тя може да се превърне в дизайнерско произведение сама по себе си. Помислете за мебел с повече място за съхранение, за да подредите на нея и аксесоари, обувки, ключове…

3. Изберете забележителен тапет

Не забравяйте тапета като опция за декориране на коридора. В комбинация с правилния цвят боя, той създава уникално усещане. Използвайте модел с класически ивици, за да подчертаете вертикалата в пространството с висок таван.

4. Кошници за пощата

 

Не хвърляйте писмата и брошурите безцелно като се приберете. Малка кошница е кокетно допълнение към коридора и ще осигури необходимия ред и хармония.

5. Приковете погледа с изкуство

 

Нищо не улавя вниманието повече като картина на стената. Нещо повече, една картина може да бъде бърз и лесен начин да създадете личностно и различно излъчване, да изложите забележителни картини, които посетителите ви ще се спрат, за да разгледат.

6. Без обувки по пода

Няма по – лошо нещо от коридор, по който се въргалят няколко чифта обувки. Всичко, което трябва да направите е да осигурите място за прибирането им – това може да е в малък шкаф, на рафт или под пейката.

7. Закачете огледало

Обикновено се оглеждаме преди да излезем от дома. Ето защо може да се възползвате от този задължителен елемент за коридора и да импровизирате с различни по форма и размер огледала.