Всички ние се опитваме да организираме максимално добре домовете си.

Да запазим само най-здравите и ценни предмети, които ни радват и носят добри спомени.

В желанието си да подредим къщата по-добре и да се освободим от наистина ненужните неща, понякога се отърваваме и от предмети, които всъщност са важни и е по-добре да ги запазим за по-дълъг период от време.

Ето и един пример за нещо, което може да запазите за по-дълго време:

Боя/тапети

Да, боята или тапетите, които сте избрали за някоя от стаите в дома не трябва да се изхвърля, само защото вече сте приключили с ремонта.

Дори да ви е останало малко количество, по-добре ги запазете, не се знае дали след няколко седмици или пък месец-два няма да "ожулите" или изцапате без да искате стената, докато чистите или премествате мебели, а част от тапета да се скъса (всички собственици на домашни любимци ще разберат).

Домашната аптечка

Никога не изхвърляйте домашната аптечка. Проверявайте дали имате всички необходими принадлежности, ако има нещо, което се нуждае от подмяна или да бъде купено - направете го.

Стари сметки и данъци

Стари сметки, платени данъци или задължения към отоплителни дружества. Пазете ги по-дълго време, пише Vesti.bg

Листчето с инструкциите

Не изхвърляйте инструкции за ползване на електрическите уреди в дома. Може да ви потрябват на вас или ако решите да ги продадете, така ще новите собствеци ще имат възможността да разберат всички детайли около функционирането на уреда.

Не изхвърляйте стъклени буркани.

Инструменти

Не изхвърляйте инструменти. Може и да не ви трябват сега, но винаги трябва да се намират някои от най-основните.

Винаги преглеждайте внимателно, когато хвърляте стари документи, банкови извлечения, квитанции и т.н. Някои от тези неща може да са важни. Същото важи и за старите тефтери, ако използвате такъв - в него може да има важни бележки, телефонни номера или дори пароли.