Има мнение, че Луната всъщност е изкуствен междузвезден кораб – своеобразна база за извънземни, създадена преди много хиляди години. Впрочем това се потвърждава и от древните ръкописи - шумерите например разказват, че тя "изведнъж се роди", а по-рано не е била на небосвода. 

Може би затова известният уфолог Джордж Греъм непрекъснато търси на снимките и видеоматериалите, посветени на Луната, доказателство именно на този постулат - Луната е база на извънземни, съобщава esoreiter.ru.

Според Греъм Луната е създадена, за да може извънземните да наблюдават развитието на цивилизацията ни. На едно от видеата, които е публикувал в YouTube канала Streetcap1, се виждат останки от рухнали сгради. На друго пък се вижда летяща чиния. Странно е как от НАСА не са я видели, чуди се уфологът.

„Представяте ли си какви находки се пазят в архивите на космическата агенция, които са недостъпни за обикновените хора. Ако те бъдат разсекретени, най-после ще стане ясно защо САЩ и Русия спряха опитите си за овладяване на Луната“, коментира Джордж Греъм.