Прочутият нюйоркски площад "Таймс скуеър" се сдоби с най-големия, най-скъп и технически най-авангарден цифров билборд с висока резолюция в света, предадоха Франс прес и ДПА.

Екранът е с размер на игрище за американски футбол, съобщава БТА. Разположен върху фасадата на хотел, той е висок близо 24 и широк 100 метра и половина.

Със своите близо 24 милиона пиксела, билбордът е с небивала за такава площ резолюция, посочва компанията производител "Мицубиши електрик пауър продъктс". Тя изтъква, че технологията "Риъл блек ЛЕД" предлага на минувачите изключително ясна картина дори и отблизо.

Екранът е свързан с камери с висока резолюция, които могат да заснемат случващото се на площада и да го излъчват пряко чрез социалните мрежи.

"Таймс скуеър" сега разполага с най-големия и величествен дигитален екран в Северна Америка, заяви в комюнике Хари Кофлан, президент на компания "Клиър ченъл аутдор", която продава рекламни площи.

Според Кофлан екранът може да стане новата емблема на това място.

С цена за наем от около 2,5 милиона долара на месец, гигантският билборд е най-скъпото външно рекламно съоръжение, посочва в. "Ню Йорк таймс".

TrafficNews.bg