Не може да се отрече, че БНТ полагат особени грижи за половото възпитание на децата. Иначе няма как да си обясним гафа в ефира на националната телевизия, който тя сътвори в неделя и за който съобщиха от "Господари на ефира".

Точно преди времето за "Лека нощ, деца" еротично филмче беше излъчено - за "радост" на родителите. Е, филмчето беше нарисувано, но какво от това? Излъчените кадри са от рубриката "Лачените обувки на българското кино", която започва в 19:05 минути.

Последен от цялата рубрика е филмът "Вятър работа" на режисьорът Анри Кулев, а часът е 19:34. На анимационното филмче се вижда как медицинска сестра се съблича и започва да прави любов с ранен войник. Така децата обстойно и нагледно бяха образовани сексуално...

Междувременно БНТ публикува на сайта си извинение, с което обяви, че "най-искрено съжалява за допуснатото излъчване на анимационен филм на 16.07.2017 година с нерегламентирано съдържание за слота, непосредствено преди традиционната рубрика „Лека нощ, деца“. В извинението се казва: "БНТ поднася своите извинения към аудиторията, която е гледала модула от формата „Лачените обувки на българското кино. Анимационните филми“ във времето от 19:33 до 19:45 часа.