За изумителна пешеходна пътека на изхода на Пловдив ни сигнализира читател на TrafficNews.bg. Върхът на инженерната мисъл е позициониран на разклона за Марково на новия светофар, който регулира движението.

Той бе изграден след година мъка в общинските администрации на Пловдив и „Родопи”. Пловдивската община трябваше да даде пари колегите си от „Родопи”, които да изградят светофара. Наложи се дори омбудсманът Мая Манолова да се намеси, за да може светофарната уредба да заработи.  В крайна сметка това се случи, но част от изпълнението е меко казано странно.

„Зебрата”, по която трябва да минават пешеходци, е не само неудобна, но и много опасна. Ако някои добросъвестен гражданин реши да мине по пешеходната пътека, той ще се окаже пред препятствие. Причината е, че зебрата свършва точно в… мантинелата. Така пешеходецът или трябва да се справи с лекоатлетическата дисциплина и да прескочи мантинелата, или да върви по уличното платно, за да се шмугне в дупката. И в двата случая, освен че пешеходецът е в нарушение, тези действия сериозно застрашават и здравето му.

„Дано геният от община „Родопи”, който е сътворил тази инженера мисъл, не работи  и по други обекти, че кой знае какво може да измисли”, коментира нашият читател.