24-годишна жена е била жестоко пребита от родния си баща в центъра на Раднево. През януари TrafficNews.bg разказа историята на Ивета Великова, която докато работела в Германия, за да изплати ипотеката на семейното жилище, съпругът й, който е полицай, завел дело за развод и не само, че успял да се разведе, но и взел 3-годишната им дъщеричка. Сега младата жена води дело, за да си върне детето. 

Междувременно пътува по два пъти в месеца от Стара Загора до Раднево, за да вижда малката Мария. При едно от тези посещения тя се натъква на баща си, с когото от две години не е говорила. 

Родителите на Ивета се развеждат, когато тя е на 2 години, а майка й заминава за Гърция, където започва нов живот. Тя остава да живее в дома на баща си, за когото казва че е „женомразец, тиранин и насилник”.  Още като тийнейджърка тя няколко пъти бяга от дома си и последните години, преди да навърши пълнолетие и да завърши гимназия, живее в сиропиталище. По време на развода баща й взема страната на съпруга й и свидетелства срещу Ивета. 

"В събота пристигнах в Раднево, за да взема Мария. Бях в центъра, където трябваше да се видя с бившия си съпруг. В един момент насреща се появи баща ми, който се нахвърли срещу мен с думите "Какво правиш тук, к*во? Нямаш работа тук боклук такъв!" Казах му, че съм дошла да видя детето, а той ме заплаши, че ще направи всичко възможно никога да не си взема обратно. "Целият ми живот, всички скандали, целият ужас, преживян в детсвото отново мина пред очите ми. И осъзнах, че ако не направя нещо, дъщеря ми ще влезе в същия омагьосан кръг. Затова му казах: "Татко, прощавам ти за цялата злоба. Не искам нищо от теб!"  Тогава той замахна и ми залепи един шамар. Блъсна ме на земята и започна да ме рита и удря. След това не помня нищо. Следващият ми спомен е как един мъж ми подава ръка да се изправя"  разказа Ивета пред TrafficNews.bg. 

Жената се обадила на 112, а междувременно баща й се качил в колата си. "Когато полицаите дойдоха, той започна да лъже, че съм го причакала и аз съм го нападнала" твърди Ивета. 

Междувременно се обадил съпруга й да пита какво става. " Сигурна съм , че Атанас е казал на баща ми, кога и къде ще пристигна, за да ме пресрещне" категорична е майката. 

Тя си е извадила медицинско и е подала жалба в прокуратурата в Раднево. 

"Тревожа се много за Мария. Съпругът ми и свекърва ми я настройват срещу мен. Когато ме види, детето започва да плаче и да се дърпа. Тя изглежда като някое просякинче, няма една нормална дреха" разказва Ивета. Следващото заседание за попечителство е на 27 юли. 

Цялата история на Ивета Великова можете да прочетете ТУК!