Самолет на нискотарифната авиокомпания Ryanair беше принуден да кацне в Линц (Австрия) заради буйстващ на борда българин. Полетът е бил от София до Лондон. След около час престой самолетът продължил, съобщава ORF, цитиран от "Труд".

След излитането от София пътникът, който бил пиян, започнал да се държи агресивно. При разпита си в полицията в сряда 46-годишният българин разказал, че бил безработен. Летял за Лондон, защото "искал да се поразходи". Но още на летището в София си купил бутилка узо, която изпил.

Алкохолът явно не му се отразил добре. По време на полета между българина и други пътници възникнал скандал. Той започнал да се държи агресивно и да буйства. На всичко отгоре на ръката му се отворила стара рана, която кървяла толкова силно, че оцапала дрехите на членове на екипажа и на някои пътници.

На летището в Линц полицейски екипи очаквали кацането на самолета с буйстващия българин. Той не оказал никаква съпротива, когато го свалили. Раната му на ръката била обработена в местна клиника.

Българинът, чието име не се споменава, ще бъде обвинен в застрашаване на сигурността по време на полет.