Редовният участник в изборните комисии в Пловдив Кристиан Гьошев взима луди пари за командировъчни след всяко заседание на РИК 17, за това сигнализира областният координатор на ГЕРБ в Пловдив и кмет на Община Стамболийски Георги Мараджиев.

Оказва се, че Гьошев е предоставил адресна регистрация в курорта Свети Влас и на практика за всяко свое „идване” до Пловдив той осребрява парите за транспорт. Именно Гьошев е кандидатът на ИТН за председател на РИК 17 в Пловдив област. Известният като Крис Матурата смени няколко партии, на които бе представител през последните години. Юристът бе човек на Николай Бареков и от квотата на „България без цензура” в РИК, а след това влезе и от партия „ВОЛЯ”. Последният трансфер на Гьошев е в партията на Слави Трифонов.

Кристиан Гьошев се изхвърли: Аз съм Безобразната секс звезда на 16 РИК Пловдив”! ВИДЕО И СНИМКИЗам.-шефът избирателната комисията се бъзика с участници във вота в деня на изборите

Според Георги Мараджиев Кристиан Гьошев редовно отсъства от заседанията на комисията на предишните парламентарни избори, което спъва работата на комисията. Другият кандидат за шеф на РИК 17 е Дарина Тодорова, която бе заела този пост на последните избори от коалиция ГЕРБ – СДС.

„За първи път сме изправени пред безпрецедентен избор 2 в 1 за народни представители, президент и вицепрезидент. Организирането и провеждането на два избора е изключително сложна и отговорна задача и не трябва да е място за експерименти”, казва Георги Мараджиев.

Очевидно е, че трябва да се заложи на опита, знанията и уменията, ако искаме да проведем нормално изборния процес, категоричен е той.

Всички бяхме свидетели на експеримента с председателя на РИК при предходните избори и осъществения изборен процес. Слабата оценка не е само наша, а и на политическата сила издигнала предният председател на РИК, които анализирайки дейността му понастоящем не го предлагат за този пост, заключи Георги Мараджиев.

„Именно заради това от ГЕРБ-СДС категорично настояват 17 РИК да бъде оглавена от Дарина Тодорова – адвокат с 12-годишен опит и предходен 10-годишен стаж в държавната администрация.

Тодорова е председател на РИК 17 от 2011 г., с две изключения, в които е била заместник-председател. През периода е била председател и на ОИК Пловдив.

Под нейно ръководство, в голямата си част решенията, гласувани в съответните комисии, са приемани с единодушие и не са били обжалвани, а малкото обжалвани, никога не са били отменяни от ЦИК или от съответния съд, което не може да се каже за последните избори, в които тя не бе председател и за първи път в историята си ЦИК прогласи нищожността на две решения на РИК – 17.

Всичко това доказва, че г-жа Тодорова е професионалист, познаващ и прилагащ из основи изборния процес.

Освен това, Дарина Тодорова се отличава с диалогичност и отлични организаторски умения, поради което и ръководената от нея РИК е една от първите в страната, която приключва с обработването на изборните резултати, независимо, че обхваща район, простиращ се на огромна територия и съдържащ голям брой секционни избирателни комисии.

Дейността на РИК е съвкупност от непрестанна работа с представителите на политическите партии, общинската и областната администрация, Информационно обслужване и органите на Министерство на вътрешните работи и Пожарна и аварийна безопасност, които винаги са работили в синхрон с комисиите, председателствани от г-жа Тодорова.

Адв. Тодорова не е била политически ангажирана и не членува в политическа партия.

В случай, че г-жа Тодорова не бъде назначена за председател, от ГЕРБ-СДС заявяват, че не желаят участие под друга форма в ръководството на РИК 17”, казва областният координатор на ГЕРБ.

Кристиан Гьошев: Взел съм 40 лева за командировъчни, но не за пътуванията ми до Св. ВласОтсъствал съм само от четири заседания на РИК от общо 21, твърди кандидатът за председател на РИК-17