Кандидатът на ИТН за председател на РИК-17 Кристиан Гьошев изпрати право на отговор относно информацията, че е взимал пари за командировки, тъй като адресната му регистрация е в курорта Свети Влас.  Той твърди, че отсъствал само 4 от общо 21 заседание на избирателната комисия.

Кандидатът на ИТН за шеф на РИК в Област Пловдив взима луди пари за командировки, живеел в Свети ВласМиналият през „България без цензура” и ВОЛЯ Кристиан Гьошев се оказа в партията на Слави Трифонов

Ето и цялото му право на отговор:

Твърдя и ДОКАЗВАМ /с документи/, че информацията дадена Ви от лицето Георги Мараджиев - кмет на Община Стамболийски и Областен координатор на Политическа партия "ГЕРБ" - област Пловдив НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА.

В качеството ми на Секретар и член на Районната избирателна комисия - 17 изборен район - Пловдивски са ми изплатени командировъчни в размер на 40 лв. /ЧЕТИРИДЕСЕТ ЛЕВА/, като същите не представляват пътните ми разходи от гр.Св.Влас до гр.Пловдив и обратното, а пътни разходи във връзка с водените от комисията обучения на членовете на СИК в Общините Садово и Първомай и раздаването на изборни книжа и материали.

Относно отсъствията ми от комисията, видно от протоколите в интернет-страницата на РИК 17, съм взел участие в общо 17 заседания, от проведените общо 21 тоест съм отсъствал САМО 4 пъти на датите: 25.05.2021 г., 07.07.2021 г. и 08.07.2021 г. /на която дата има проведени 2 заседания/.

Подобно на Дарина Тодорова, аз също не членувам в политическа партия, имам 8 участия в състави на РИК/ОИК - като веднъж съм бил зам.-председател на РИК 16, веднъж Секретар на РИК 17 и веднъж Председател на ОИК Садово.

Завършил съм специалност "Право", както и магистратура "Защита основните права" в Софийския университет. Имам 9 години юридически стаж и твърдя, че притежавам необходимите качества да изпълнявам длъжността "Председател" на РИК 17 в идващите избори 2 в 1.

За първи път ставам обект на такива остри политически нападки. РИК не е политически орган и не бива да бъде превръщан в такъв.

Считам, че твърденията на лицето Мараджиев са злоумишлени и представляват злоупотреба с право. Целта му, по мое мнение е да ме дискредитира и очерни като кандидат за Председател на РИК 17, а в същото време да представи колегата Тодорова в блестяща светлина.

Предлагам публично на Мараджиев да зарови политическата томахавка и да не създава смут и напрежение между колегите ни в РИК, защото в противен случай, аз ще бъда принуден да сезирам прокуратурата и съдебните власти за изнесените неверни обстоятелства.