Зам.-председател на РИК, човекът, който трябва да отчита гласовете на пловдивчани, нарушава грубо всички правила за политическа безпристрастност. „Специалистът по всичко” Кристиан Гьошев премина всички граници, като 26 март се избъзика с участници в изборите, правейки нескрита антипропаганда.

Основна мишена на Гьошев бе партията „Да България”, която на едно от събиранията на комисията той нарече саркастично „Дай България”, след което подхилквайки се, се извини.  Оказва се, че правилата за граждани не важат за членовете на Регионалните избирателни комисии.  

Гьошев, който само преди две години обясняваше, че „Бареков е единственият шанс за спасение на България”, сега води война на всички фронтове с лидера на „Да България”, като в изборния ден пусна във ФБ профила си статус, гласящ „Къде е Ристо, бе!”.

По подобен фамилиарен начин, зам.председателят на РИК се обръща и към лидера на левицата Корнелия Нинова, като я съветва: „Корни излез и призови Зарков да се изтегли, иначе той ще е виновник да загубите и Баце ще стане „герой”!  

“Борецът за правди и свободи”, както сам се нарича Гьошев, не пести критики към колегите си, наричайки ги „страхливци” и със специален пост иска от Георги Гергов калорифер,  „за да не умре от студ” в панаира.

 Към самият себе си Гьошев е далеч по – благосклонен и се представя като „Безобразната секс звезда на 16 РИК Пловдив”.

Крис Матурата продължава „победния си марш”  в „Простотията българска”,  започнат преди години.  Бившият възпитаник на Гимназията по битова техника преди време  оглави ученическите протести против въвеждането на задължителни матури, а след това и още един ученически бунт за по-дълга ваканция.  Гьошев яде бой заради псувни по адрес на футболистите на „Ботев” , а след това се подвизаваше в клубове по караоке и телевизионния формат Music Idol 2, където бе запомнен единствено с псувните си срещу члена на журито Фънки.

Междувременно Гьошев успя да се дипломира като юрист в Югозападния университет и кариерата му продължава в Агенция “Митници”, Асоциация на общини от Южен централен район, както и в TV 7, където е част от юридическия екип на Николай Бареков. След това бе  е юрист на  “България без цензура” в Пловдив, което му осигурява място в Районната избирателна комисия, въпреки че ГМО – партията му вече не е част от политическия спектър.