Дори и най- тъмната нощ свършва и изгрява слънце!, казва Виктор Юго. Слънцето изгря и за 19 - годишната пловдивчанка Катерина Матеева, която вчера се дипломира в ЕГ "Иван Вазов". В продължение на години много хора не спираха да се вълнуват от съдбата на младото момиче, което едва не загуби живота си в тежка катастрофа на моста на Герджика. 

На 19 май 2014 гръцкият студент Христос Боскос се вряза с близо 100 км/час със спортната си кола в автобусната спирка на бул. "Руски", на която чака Катерина. Кари е откарана в болница с два премазани крака. Травмите са изключително тежки и момичето прекарва много месеци на легло. Преживява няколко операции преди отново да стъпи на краката си.  Следва дълга физиотерапия, за да може тя да проходи и да се движи нормално. Катерина и родителите й минават през ада, заради безотговорното шофиране на чужденеца.

Паралелно с това върви и наказателното дело, което се превърна в истинска съдебна сага. Той първочално бе осъден условно, а в последствие присъдата му бе отменена и заменена с административно наказание, тъй като защитата на Боскос се възползва от прочутия член 78А от Наказателния кодекс.

След серия протести Главният прокурор Сотир Цацаров върна делото за ново разглеждане, а междувременно гръцкият студент се прибра в родината си.

Въпреки кошмарът, който преживява, Кари не спира да учи и с помощтта на приятелите, съучениците и преподавателите си, тя завърши училище, бе на абитуриентския бал на гимназията, а вчера получи и дипломата за завършено средно образование. 

Загърбила ужаса и болката, младата дама продължава да следва мечтите си. 

Екипът на TrafficNews.bg и желае да е здрава и усмивката никога да не слиза от лицето й!