Кристияна и Дончо вървяха 40 минути пеша, за да стигнат до центъра на Пловдив и да помогнат на малкия Сашко, който трогна социалните мрежи. Младите пловдивчани са решени да помогнат на малчугана, който свири за болното си братче, независимо, че историята се оказа доста по-неприятна, предаде репортер на TrafficNews.bg.

На организираната среща, която бе отменена в последствие, дойдоха няколко пловдивчани – всички носещи по нещо. Сашко обаче го няма.

Двамата ученици разказаха, че са прочели цялата история на младия музикант, и тази която трогна хората, и тази която разгневи мнозина. Поради тази причина те са взели дрехи и играчки, които да дадат на Сашко. Него обаче го няма. Кристияна и Дончо се обадили на момчето, за да го питат дали ще дойде. Телефонът обаче бил взет от майка му и тя го затворила.

Припомняме, че петокласникът стои всеки ден до подлеза на Тримонциум и свири на кавал. Покрай него минават стотици минувачи, а една жена се спря, за да научи историята му. Момчето разказа, че събира пари, за да помогне на болното си братче. Това било така, защото майка му била безработна и се грижила за братчето му, а в момента баща му е заминал за морето да работи, за да има семейството някакви доходи.

Оказа се обаче, че истината не е съвсем такава. Ето я втората история на  Сашко, разказана от пловдивската ученичка - без редакторска намеса:

"Здравейте отново, приятели! Пиша отново във връзка с историята на Сашко. За съжаление научих неприятни за мен неща относно случаят на нуждаещото се семейство и в този пост искам да ви призова, ако имате желание да помогнете да го направите към момента само с играчки, дрехи, храна, книги и т.н., но към момента БЕЗ ПАРИЧНИ СРЕДСТВА или поне докато не се разбере цялата истина, тъй като се оказва за огромно мое съжаление, че части от историята, когато са ми били разказвани са били изкривени, не са били истина или просто са били премълчани.

Дали обаче това е истината за Сашко? Вижте ТУК