Стартът на делото срещу бившия кмет на район "Централен" Райна Петрова бе отложен, предаде репортер на TrafficNews.bg. Вместо в 09:30 ч., както беше по план, то ще започне в 13 ч. Промяната e заради това, че адвокатът на Петрова - Красимир Елдъров, представлява и Иван Тотев. След броени минути в съседна зала Апелативният съд ще гледа жалбата на Тотев срещу отстраняването му от длъжността "кмет".

В залата за делото срещу Петрова пристигнаха кметът на община Родопи Пламен Спасов и депутатът и бивш кмет на "Източен" Петър Петров, които са свидетели по делото. Петров е получил глоба от съда за неявяване и настоява тя да му бъде отменена, тъй като бил болен. Той също така помоли да бъде освободен от съда, тъй като имал важно заседание в парламента в 12 ч. В съдебната зала за делото срещу Петрова е и Георги Цанков, управителя на "Фантастика" и бивш председател на Общински съвет - Родопи.

Адвокат Красимир Елдъров поиска да бъде освободен в 10 часа, за да отиде в съседната зала, където ще се гледа жалбата на Иван Тотев.

Припомняме, че бившата кметица на район „Централен” е обвинена в длъжностни престъпления, които са свързани с облагодетелстване на фирмата на Надежда Минчева чрез нарушени правила по Закона за обществените поръчки.