Жена и две деца са се намирали в къщата в Пловдив, която се запали днес следобед, предаде репортер на TrafficNews.bg от мястото. Пожарникари все още се борят с огнената стихия, обхванала триетажната къща.

Къщата е собственост на двама братя, като те живеят там с майка си и семействата си. Майката на мъжете била на работа, нямало ги и тях. Съпругата на единия също потеглила на работа и оставила етърва си да гледа двете деца. 20 минути по-късно получила обаждане от своята съседка, че къщата гори, и веднага се прибрала.

Етърва й и двете деца били измъкнати от къщата от съседка. Те дори не разбрали, че има пожар, преди жената да ги повика. Децата и жената, която е била с тях, са добре и не са пострадали.

Човекът, пръв подал сигнал до пожарната, разказва, че огънят е тръгнал от гаража на къщата. Хората в квартала смятат, че причина за случилото се е късо съединение.

Много от тях се оплакват, че пожарните дошли 20 минути след подаване на сигнала. Пожарникарите срещнали проблем с достигането до адреса, тъй като улицата е разделена от жп линията.