Слуховете за ареста на рома, нападнал лекарката от Спешна помощ в Раковски, се оказаха малко преувеличени. На този етап е арестувана само бабата на детето, заради което стана скандала, а бащата всеки момент щял да се предаде с адвоката си. "Извършителят е установен, става дума за 35-годишен мъж от ромски произход, който е криминално проявен", заяви директорът на Областната дирекция на МВР Пламен Узунов.

През последните два дни в Раковски и околните села е била истинска "Вартоломеева нощ" - полицейски служители са претърсили над 292 къщи, в които живеели деца на около 2-годишна възраст. В крайна сметка служителите на реда установили семейството, което било в дъното на скандала - двойка роми от село Александрово.

Те били в Раковски на гости. След като скандала избухнал, Бащата и майката избягали заедно с момиченцето, а бащата е обявен за национално издирване. Малшанс за полицията се оказал и фактът, че същата нощ в спешния център имало токов удар и камерите не работели. Така че запис от нападението няма. 

За ареста на побойника - ЧЕТЕТЕ ТУК

TrafficNews.bg