Забраната за продажба на цигари и алкохол на непълнолетни се нарушава в Пловдив. Това установи репортерска проверка на ТРАФИК ТВ. Оказва се, че продавачите на денонощни магазини дори не се опитват да разберат възрастта на клиентите си и без проблем продават това, което им се поиска.

След експеримента ни, непълнолетното момче успява да си купи бира и цигари от павилион в пловдивския район Южен. Това се случва без да бъде проверен за години.

Действието се развива вечерта, когато се предполага, че контролните органи не работят. 

Според наредбите, който продава алкохолни напитки или тютюневи изделия на деца, се наказва с глоба или имуществена санкция. За извършеното нарушение отговорност следва да носи или търговецът, който извършва търговската дейност в проверения обект, или лицето, което фактически е извършило продажбата.

Преди две години друго наше разследване за продажба на алкохол и цигари на непълнолетни възбуди проверка.

Две момичета, на възраст 11 и 14 години, работят редовно в обекта, в който се продават алкохол и цигари. Децата са оставени сами да обслужват клиентите, а работното им време продължава до полунощ. В магазина, който се намира на кръстовището на булевардите „Пещерско шосе" и „Васил Априлов", често пазаруват пияни и наркомани.

Какво се случи тогава – ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg