Премиерът ми предложи да стана министър. Проведохме среща, нямах много време. Мислих и се надявам да съм направил правилния избор. Това коментира социалният министър и бивш шеф на НОИ Бисер Петков.  

„Не зная колко ще ми е пенсията, имам 10-ина години, докато се пенсионирам. Тенденциите са към сближаване на броя на работещите и броя на пенсионерите. 2 600 000 е към момента броят на пенсионерите. Предстои влошаване на ситуацията – броят на пенсионерите ще продължи да се сближава и към  2060 година това съотношение ще бъде близко до 1, т.е. всеки един работещ ще осигурява пенсията на един пенсионер”, обясни той пред Нова телевизия.

„Пенсионните вноски се увеличават с по 1 процентен пункт, следващата година ще се увеличи с още един. В този мандат не се предвижда друго увеличение”, каза още Бисер Петков.   Социалният министър добави, че новият му пост няма да го отдалечи от преподавателската дейност. „ Ще продължа да водя лекции. Студентите ми могат да кажат дали съм добър преподавател. Не пиша много двойки”, сподели той.